15 Kasım 2017 Çarşamba

Şenay Yanal açtığı davayı kazandı!

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre teknik direktör Ersun Yanal'ın ilk eşi Şenay Yanal, 2 yıl önce evli olduğu dönemde yuvalarının yıkılmasından sorumlu tuttuğu iç mimar İren Ağan'a 300 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde avukat Bülent Seyhan aracılığıyla açılan dava devam ederken Ersun Yanal'ın “Dünya bir yana kızım bir yana” dediği kızı Femin Yanal, annesiyle birlikte açtığı davadan feragat etti.

Ersun Yanal'ın 2014'ün yazında Bodrum'da İren Ağan ile ilişkisinin başladığını belirten Şenay Yanal, boşanma davası açtıktan sonra “yuvasını yıktığı” iddiasıyla Ağan'dan da tazminat istedi.  Ersun Yanal ile olan ilişkisini yalanlayan İren Ağan, çiftin boşanmasında etkisinin olmadığını ileri sürdü. İç mimar Ağan'ın tanığı mahkemede, Ağan'ın Yanal'ın teknesini dizaynını yaptığını, duygusal ilişkileri olmadığını savundu.

TELAFİSİ GÜÇ MANEVİ ZARAR

Mahkeme, temmuz ayında verdiği kararda, İren Ağan'ın, evli olduğunu bilerek Ersun Yanal ile gayri resmi ilişkiye girerek gerek yasalarca, gerek örf ve adet hukukunca korunmayan haksız bir davranış içine girdiğini belirtti. Bu davranışın haksız eylem niteliğinde olduğunu belirten mahkeme, Ersun Yanal'ın kamuoyunda tanındığının, basit bir araştırmayla evli ve çocuklu olduğunun bilineceğinin altını çizdi. İren Ağan'ın tüm bunları bilerek Ersun Yanal'la yaşadığı birlikteliğin basına yansıdığı belirtilen kararda, bu durumun Şenay Yanal'da telafisi güç manevi zarar meydana getirdiği belirtildi. Mahkeme, İren Ağan'ın Şenay Yanal'a 100 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Şenay Yanal'dan boşanan teknik adam Ersun Yanal ile 24 Eylül'de evlenen İren Ağan karara itiraz etti.

Karar kesinleşirse Ersun Yanal'ın yeni eşi, faiziyle birlikte 100 bin TL'yi eski eşe ödeyecek.

Hiç yorum yok: